MENU

In ’s-Hertogenbosch werken bedrijven en organisaties samen aan een duurzame energievoorziening onder de naam Bossche Energiecoalitie (BEC). Wij delen kennis en ervaring en willen een proeftuin zijn voor duurzame innovaties. Gezamenlijk kunnen we grote stappen zetten, door samenwerking op een thema óf per gebied. Bijvoorbeeld met een gezamenlijke aanpak voor zonne-energie of door benutting van restwarmte op een bedrijventerrein.

Met behulp van een routekaart en convenant binden we partijen samen richting een klimaatneutrale stad.

download-routekaartdownload-convenant

 

 

Stuurgroep en Managementgroep

De organisatiestructuur van het BEC bestaat uit een stuurgroep, een managementgroep en een projectontwikkelaar. De stuurgroep heeft als taak het bewaken en bevorderen van de uitvoering van de afspraken in het convenant. In de stuurgroep zijn vertegenwoordigd: Avans Hogeschool, Heijmans, Ricoh, Heineken, SAP, Enexis, Waterschap Aa en Maas, Bouwbedrijf Van Niftrik en Gemeente ‘s-Hertogenbosch.
De managementgroep werkt de afspraken over visie, doelen, communicatie, monitoring en financiën verder uit. In de managementgroep zijn nu vertegenwoordigd: BZW, Brabant Water, Avans Hogeschool, Heijmans, Ricoh, Heineken, Enexis en Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Projectontwikkelaar Laur Visser

Laur Vissers

Voor ondersteuning bij grote samenwerkingsprojecten is projectontwikkelaar Laur Visser hét aanspreekpunt. “Wilt u sparren over uw verduurzamingsagenda of het opwekken van duurzame stroom? Of wenst u informatie over zonnestroom en de verschillende stimuleringsmaatregelen voor besparingen en duurzame opwekking? Of heeft u zelf ideeën voor een zonneweide of het verduurzamen van een kantoorgebouw? Neem dan zeker contact met me op!”

 

Communicatie

BEC Bedrijven aan het woord

We staan voor kennisdelen en communiceren dan ook gezamenlijk onze ambities, inspanningen en resultaten, onder de noemer: Bossche Energiecoalitie – ‘s-Hertogenbosch klimaatneutraal.

Jaarlijks organiseren we een BEC-Congres waar we onze inspanningen en resultaten presenteren. Daarnaast organiseren we als deelnemers ook themabijeenkomsten op eigen locatie. Op deze website en via onze LinkedIn-groep “Bossche Energiecoalitie (BEC)” kunnen alle deelnemers kennis en ervaringen uitwisselen.

Financiële bijdrage voor energiebesparing

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil kansrijke energieprojecten op weg helpen. Voor haalbaarheidsstudies en voorbeeldprojecten is een financiële bijdrage mogelijk. In totaal is er een budget van € 30.000. Neem contact op voor de mogelijkheden met Erwin Bosch van de gemeente ’s-Hertogenbosch: milieu@s-hertogenbosch.nl of 073-6155062. 

Deelnemers