MENU

maandag 9 april 2018


Inspiratiesessie Gebouw vol Energie: ‘Duurzaam en energieneutraal in de praktijk’

Zien dat het kan! Waarom kiezen gebruikers voor een ambitie op het gebied van energie, dat boven de standaard norm (bouwbesluit) ligt? En wat betekent deze ambitie, na oplevering, voor een organisatie? Wij nemen u graag mee in een aantal spraakmakende voorbeeldprojecten. Wij laten zien dat het kan! Dus bent u eigenaar of gebruiker van een gebouw in ’s-Hertogenbosch en wilt u meer waarde uit uw gebouw te halen? Bent u benieuwd naar een gezond, comfortabel en duurzaam kantoor en wilt u dit zelf ervaren? Ga dan met Gebouw vol Energie mee op excursie naar Warmtebouw in Utrecht!

De excursie
Op maandagmiddag 9 april organiseert Gebouw vol Energie een excursie naar het kantoor van Warmtebouw in Utrecht. Dit kantoor is winnaar van de Healthy Urban Office Challenge, de wedstrijd voor het duurzaamste kantoorpand van regio Utrecht. Bent u benieuwd? Bekijk de video of lees hier meer.

Er komt ook een ander gebouw aan bod: het kantoor van Waterschap Zuiderzeeland. Projectleider Erik van der Linden geeft een toelichting op de herontwikkeling van het kantoor. De herontwikkeling, een echt Gebouw vol Energie, heeft afgelopen maand de Gouden Kikker gewonnen voor het meest duurzame gebouw van 2018. De jury was lovend over de integrale aanpak en het feit dat het gelukt is om een bestaand pand op deze wijze om te vormen. Integraal omdat hergebruik van materialen, slimme toepassingen voor waterbesparing, energieneutraliteit en een gezond klimaat voor medewerkers hand in hand gaan. Uniek is hoe de identiteit van het waterschap terug te vinden is in het gebouw. Erik neemt u graag mee in het proces om hier te komen!

Het programma:
12: 30: vertrek vanaf het Theater aan de Parade (Parade 23, ’s-Hertogenbosch).
13.15 – 13.30: ontvangst bij Warmtebouw in Utrecht
13.30 – 15.00: presentatie en rondleiding Warmtebouw, door directeur Herman Schiltkamp
15.30 – 16.00: presentatie renovatie Waterschap Zuiderzeeland (Winnaar Gouden Kikker 2018)
16.15: vertrek richting Den Bosch. Verwachte aankomst is 17.00 uur

Aanmelden voor de excursie kan hier.

Wat is Gebouw vol Energie?
Gebouw vol Energie is een initiatief van gemeente ’s-Hertogenbosch en de Bossche Energiecoalitie. Dit wordt uitgevoerd met ondersteuning vanuit het landelijke programma Kantoor vol Energie.

Het richt zich op verduurzaming van bestaande (commerciële) gebouwen. Het beste moment om te verduurzamen is bij een grondige renovatie. De technische oplossingen om een gebouw energieneutraal te maken, zijn al op de markt. De grootste uitdaging zit in het organiseren van het renovatieproces, en het verbinden van bedrijfsambities aan het huisvestingsvraagstuk. Gebouw vol Energie gaat over het definiëren van ambities, het opstellen van een businesscase, de financiering, het aanbesteden, contracteren en de voordelen voor zowel eigenaar als gebruiker.

Programma 2018
Samen met Kantoor vol Energie gaan we voor nog meer duurzaam vastgoed in ‘s-Hertogenbosch. We zijn weer op zoek naar nieuwe pilotprojecten. En in mei en juni zijn er vijf themabijeenkomsten. Deze gaan onder andere over certificering, financiering en het aanbestedingsproces. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

 

Deelnemers