MENU

maandag 16 april 2018


Rabobank Vastgoedevent

Toekomstbestendig vastgoed door verduurzaming en blockchain is het thema van het Rabobank Vastgoedevent op maandag 16 april. Deze bijeenkomst is voor klanten van de Rabobank en voor BEC-deelnemers.

Door de aantrekkende economie en de lage rente is er veel dynamiek in de vastgoedmarkt. Er wordt meer vastgoed verhuurd en er is veel bereidheid onder beleggers om te investeren in vastgoed. Trends in vastgoed kunnen we kenmerken door: Focus op de bestaande vastgoedvoorraad door transformatie van functies, toename van de investeringen in verduurzaming van gebouwen en het verlagen van het energiegebruik.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit event.

Programma
Het programma voor 16 april ziet er als volgt uit:
16.00-16.30 uur: Ontvangst  bij Congrescentrum 1931
16:30-16:40 uur: Opening door Roel van de Bilt, directeur Rabo Real Estate Finance
16.40-17.10 uur: Maarten Donkers: hoofd Kennis & Sturing bij Rabo Real Estate Finance
17.10-17.40 uur: Wytze Kuijper: aanjager en programmamaker van ‘Kantoor vol Energie’ vanuit Ministerie Binnenlandse Zaken
17.40-18:00 uur: Bart-Jan Holleman: Business Intelligence Specialist bij Rabo Real Estate Finance
18:00 uur: Afsluiting door Jacqueline Spoeltman: directeur Bedrijven Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken.
Vanaf 18.00 uur: Borrel
19.00 uur: Einde bijeenkomst

Locatie
Het Rabobank Vastgoedevent vindt plaats bij:
1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch.
Adres: Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ’s-Hertogenbosch

Gastsprekers
Roel van de Bilt is sinds 1 november 2016 directeur Rabo Real Estate Finance. Roel van de Bilt is tevens ‘Fellow Financieel Risicomanagement’ bij de Amsterdam School of Real Estate en bestuurslid bij de IVBN en het NRP.

Maarten Donkers laat u zien wat de belangrijkste drijvende krachten zijn die de toekomst van de vastgoedsector gaan bepalen. Daarbij gaat hij ook in op de achtergrond van verduurzaming in het vastgoed en beleid van Rabobank. Tot slot zal hij u meenemen in de actuele situatie op de vastgoedmarkt in Noordoost-Brabant.

Wytze Kuijper: “Aanscherpende wetgeving is een feit als het gaat om energie en eigenlijk het reduceren van CO2 voor de bestaande bouw. De vraag is nu: gaan we doen wat MOET (Label C) of gaan we doen wat KAN!”

De concrete ervaringen van het landelijke experimenten programma Kantoren vol Energie (KvE), vanuit Min. BZK, laat u zien wat KAN met de Valuecase benadering waarbij naast energie aanvullend o.a. comfort, gezondheid en circulariteit deel gaan uitmaken van de huisvestingsambitie.

Bart Jan Holleman: “Blockchain & Real Estate”
Disruption ahead? De onroerend goed markt  heeft veel betrokken partijen, een uitgebreid juridisch kader, er zijn veel transacties en niet altijd even veel transparantie. Verder ook een markt waar diverse partijen elkaar nét niet vertrouwen. Het is een uitstekende voedingsbodem voor nieuwe technologie. Eén van die nieuwe technologieën is Blockchain. Er zijn vele toepassingen denkbaar, welke meerwaarde kan bieden is per geval verschillend maar wat kunnen we er nu concreet mee?

Aanmelden
Aanmelden kan per email bij Bert van Rooij (Bert.van.Rooij@rabobank.nl)

Deelnemers