MENU

Door: Rob van der Rijt, 31 augustus 2017


Bossche bedrijven inzicht in kosten eigen CO2-uitstoot

Ieder bedrijf in ‘s-Hertogenbosch kan vanaf heden inzicht krijgen in de eigen CO2-kosten. Een openbaar toegankelijke tool op het Klimaatplein maakt dit mogelijk. De tool laat zien welke CO2-kosten gepaard gaan met toekomstige CO2-beprijzing. Zo kunnen ondernemers zich voorbereiden op nog te komen klimaatbeleid.

Tijdens de klimaattop in Parijs is overeen gekomen dat landen, ook Nederland, gaan werken aan een hogere prijs op CO2. Daarmee wordt het verbruik van fossiele brandstoffen ontmoedigd en blijven we onder de 2 graden opwarming van de aarde. De prijs van CO2 moet volgens onderzoekers €60,- per ton CO2 bedragen in het jaar 2020. Die prijs loopt op naar €100,- per ton CO2 in het jaar 2050.

Wat zijn mijn CO2 kosten?

Wat dit concreet betekent voor een Bossche ondernemer is nu inzichtelijk gemaakt door het Klimaatplein. De gratis toegankelijke CO2-calculator laat direct zien welke kosten gepaard gaan met een prijs van €60,- per ton CO2.

Hiermee krijgen ondernemers inzicht in hun eigen milieu-impact en de kostenrisico’s van CO2-beprijzing. Ook maakt de tool duidelijk hoe aantrekkelijk het is om te besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen. Krijg hier toegang tot de CO2-kosten calculator >

Deelnemers