MENU

Door: Claire Dekkers, 13 september 2016


Bossche Energiecongres 2016

De Bossche Energiecoalitie (BEC) en de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) nodigen u uit voor het Bossche Energiecongres 2016. We hebben voor u dit jaar weer een interessant programma samengesteld. Het wordt een interactieve bijeenkomst waarbij het belangrijk is dat u uw smartphone bij de hand heeft. Wat staat er zoal op het programma?

Bossche samenwerking aan energieprojecten

De deelnemers van de Bossche Energiecoalitie willen hun CO2-uitstoot flink verminderen. Bedrijven kunnen elkaar daarbij helpen, door samen te werken. Tijdens het congres kunt u zich laten inspireren door vier succesvolle voorbeelden van samenwerking. Wat hebben zij geleerd en wat willen zij als succesvolle tip aan u meegeven?

Mogelijkheden voor een energiezuinig bedrijventerrein

We kijken gezamenlijk naar de mogelijkheden om een bedrijventerrein energetisch te verduurzamen. Welke mogelijkheden zijn beschikbaar en wat leveren die op? Met behulp van de digitale ‘Smart Energy Planner’ laten we op het congres zien wat de effecten zijn van energetische maatregelen op de CO2-uitstoot en wat de kosten en opbrengsten zijn. Op een interactieve manier worden mogelijkheden, die tijdens het congres benoemd worden, in dit model beoordeeld. We zijn benieuwd naar uw ideeën.

Gezamenlijke lunch

We sluiten het congres af met een gezamenlijke lunch. Dan heeft u alle gelegenheid om door te praten. Wilt u hier graag gebruik van maken, vergeet u dan niet de juiste toegangskaart (inclusief lunch) te kiezen. Mocht u onverhoopt toch niet mee kunnen lunchen meldt dit dan minimaal een week van tevoren.

Programma

10.30 uur   Ontvangst met koffie en thee
11.00 uur   Welkom door Herman Keijsers, Director IT & Outsourcing Services Ricoh, lid stuurgroep BEC
11.15 uur     Succesvolle Bossche samenwerking

Inspiratie en tips van vier actuele voorbeelden van samenwerking tussen Bossche bedrijven om energie te besparen en duurzaam op te wekken:

  1. Hoe komen de vastgoedeigenaar en winkeliers van de Bossche Woonboulevard aan de Reitscheweg gezamenlijk tot opwekking van duurzame energie? Met Ruud Ernes, voorzitter Vereniging De Bossche Woonboulevard en Laurien van Wieringen van vastgoedeigenaar Rockspring.
  2. De uitbreiding van het gebruik van elektrische deelauto’s in het Paleiskwartier buiten kantooruren, met bewoners en medewerkers. Met Marc Graetz, coördinator Paleiskwartier Elektrisch.
  3. Samenwerking tussen twee partijen op bedrijventerrein De Rietvelden, die het mogelijk maken dat bedrijven zonder investering hun bedrijf van LED kunnen voorzien. Met Bart Mulders van Jacques Mulders Elektrotechniek en Fabio Wittens van De Besparingsconsulent.
  4. Over de ontwikkeling van een grootschalig biogasproject en wat er nodig is om tot een samenwerking voor langere termijn te komen tussen leverancier en afnemers. Met Peter Ketelaars, lid dagelijks bestuur Waterschap Aa en Maas.

11.45 uur   Ontwikkeling van een energiezuinig bedrijventerrein in ’s-Hertogenbosch.

Welke mogelijkheden zijn er om een bedrijventerrein energetisch te verduurzamen? . We onderzoeken de mogelijkheden van bedrijventerrein De Brand samen met Jody van de Griendt, de nieuwe voorzitter van het Bedrijvenpark De Brand, en de werkgroep Warmte van het BEC. Op een interactieve wijze worden de verschillende energiemaatregelen tegen elkaar afgewogen.

12.30 uur   Afsluiting met wethouder Jan Hoskam en Marc Hoedemakers, voorzitter van BZW ’s-Hertogenbosch.

12.35 uur   Gezamenlijke lunch.

Locatie
Brabanthallen (Vakbeurs Energie)
Diezekade 2
5222 AK ‘s-Hertogenbosch

Aanmelden
Wilt u op 6 oktober ook naar huis gaan met een rugzak vol inspiratie, bruikbare ideeën en nieuwe contacten en? Meldt u zich dan zeker aan. Aanmelden kan hier. Na aanmelding voor het BEC Congres, bent u ook automatisch aangemeld voor de Vakbeurs Energie op zowel 4, 5 als 6 oktober. U ontvangt de kaart bij de entree van de beurs. Mocht u een andere dag de beurs bezoeken dan 6 oktober, vergeet u dan niet de badge mee te nemen.

Graag tot ziens op 6 oktober!

 

Deelnemers