MENU

Door: Bossche Energiecoalitie, 21 augustus 2020


Terugblik webinar: Een Paris Proof bedrijf, wat kunt u doen?

Voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs en Nederland: wat houdt dat in en hoe doe je dat? Daarover ging het BEC-webinar van 30 juni. We geven een korte terugblik. Het hele webinar kun je hier terugkijken > (start bij min. 9:00). Wil je direct aan de slag? Kijk dan onderaan dit bericht naar de mogelijkheden voor subsidie en ondersteuning.

Webinar: op weg naar een Paris Proof bedrijf

Om de doelen van het klimaatakkoord te halen, moet veel gebeuren. Voor bedrijven betekent dit onder meer flink energie besparen in hun gebouw en proces. Een besparing van minimaal 10% op elektriciteit en 11% op warmte, is in de Regionale Energiestrategie vastgelegd. Zonne-energie opwekken op elk dak dat daarvoor geschikt is. En op termijn naar aardgasvrij.

Martin Mooij van de Dutch Green Building Council nam de deelnemers mee in nieuwe normen en regelgeving die eraan komen. Hij liet een aantal praktische tools zien om geschikte maatregelen te kiezen. Check hier bijvoorbeeld hoe ver jouw bedrijf al Paris Proof is.

Olof van der Gaag van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie liet zien dat we nog relatief weinig duurzame energie opwekken in Nederland, en hoe dit zich ontwikkelt.

In Den Bosch werken we samen aan een klimaatneutrale gemeente in de Bossche Energiecoalitie. Heb jij ambitie én ideeën hoe we die samenwerking kunnen versterken, laat het dan weten via bec@s-hertogenbosch.nl.

Voorbeelden, subsidie en ondersteuning

Op een kwart van de grote bedrijfsdaken in Den Bosch liggen al zonnepanelen. Wilt u weten met welke maatregelen u energie kunt besparen? Of onderzoeken of  zonne-energie haalbaar is voor uw bedrijf? Lees dan verder over subsidie van de gemeente en andere ondersteuningsmogelijkheden.

Begeleiding voor MKB-bedrijven

BEC wil MKB-bedrijven specifiek wijzen op de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie. Deelnemende bedrijven worden er kosteloos begeleid bij CO2-reductie. U wordt geholpen te voldoen aan (toenemende) wet- en regelgeving, kunt kosten besparen en uw bedrijf positief onderscheiden in de markt. Doel is 40% CO2-reductie te halen in 5 jaar tijd. BEC steunt dit initiatief van harte.

Deelnemers