Zonne-installateur Sunrun zei dat batterijen ergens tussen de 5-15 jaar meegaan. Dat betekent dat er waarschijnlijk een vervanging nodig zal zijn tijdens de levensduur van 20-30 jaar van een zonnestelsel. De meeste zonnebatterijen die vandaag op de markt zijn, gaan ergens tussen de vijf en 15 jaar mee. Hoewel dat een aanzienlijke hoeveelheid tijd is, moet u ze waarschijnlijk vervangen binnen de levensduur van 25 tot 30+ jaar van uw zonnestelsel.
Een manier om ervoor te zorgen dat uw batterijen langer meegaan, is door aandacht te besteden aan de aanbevolen ontladingsdiepte van de fabrikant, of DoD. DoD is het percentage van de opgeslagen energie van de batterij dat u gebruikt. De capaciteit van uw batterij is bijvoorbeeld 13,5 kWh en u gebruikt 10 kWh van de lading. De afvoerdiepte zou 74% zijn.
Over het algemeen zijn loodzuuraccu's gevoeliger voor temperaturen dan lithium-ion. Veel fabrikanten raden aan om loodzuurbatterijen rond de 40° F tot 80° F te houden. Lithium-ionbatterijen kunnen temperaturen aan die iets lager zijn dan 0° F en zijn vaak in orde als de temperaturen hoog zijn als 140° F. Het is echter nog steeds aan te raden ze op te slaan in een meer gematigde omgeving.
Zoutwaterbatterijen presteren het beste bij temperaturen boven ongeveer 23° F en lager dan 104° F, waardoor ze in dit opzicht een lichte voorsprong hebben op loodzuurbatterijen, maar zijn niet zo stevig als lithium-ionbatterijen. De levensduur van zonnebatterijen kan variëren tussen 5 en 15 jaar. Dit is natuurlijk een heel groot bereik, maar je hebt er meer controle over dan je misschien denkt. Wanneer u investeert in zonnepanelen voor uw huis, doet u een investering die 20 tot 30 jaar meegaat.
Relatief gezien kan de levensduur van zonnebatterijen tussen de 5 en 15 jaar meegaan. Dit maakt het zeer waarschijnlijk dat u uw batterijen moet vervangen tijdens de levensduur van uw zonne-energiesysteem. Nou, zonne-batterijen voor thuis gaan meestal 5 tot 20 jaar mee. Veel fabrikanten en leveranciers garanderen zelfs dat u de batterijen pas na bijna 30 jaar na de aankoopdatum hoeft te vervangen.
Deze ontwikkeling is vrij recent, samen met de toename van de levensverwachting van zonnepanelen. Een dergelijk voordeel wordt ook verwacht van zonnebatterijen. Lithium-ionbatterijen bieden de meest betrouwbare energiebron, waardoor het potentieel van zonne-energie wordt gemaximaliseerd. Zonnebatterijen zijn een uitstekende oplossing voor energieopslag in huis, omdat ze u noodstroomback-upsystemen kunnen maken als u zich ooit midden in een stroomstoring bevindt.
De beste zonnepanelen in Australië presteren nog steeds met meer dan 90% effectiviteit in hun 25e jaar in vergelijking met hun eerste. Of het nu gaat om kritieke belastingen draaiende te houden tijdens een stroomstoring of om de vraagkosten strategisch te compenseren voor een goedkopere elektriciteitsrekening, zonne-opslag kan uiterst nuttig zijn voor eigenaren van zonne-energie. Een zonnebatterij kan tussen de 5 en 20 jaar meegaan, maar er zijn veel variabelen die hierop van invloed zijn. Hoe vaak de cycli van uw zonnebatterij worden bepaald door uw dagelijkse energiebehoefte en de grootte van de batterij.
De meeste zonnebatterijen worden geleverd met een garantie van 10 jaar, wat een indicatie is van hoe lang u mag verwachten dat ze meegaan. Als u de batterijen in een garage of kelder kunt opslaan, of een deel van het gebouw dat uit de weg is en enigszins temperatuurgestuurd is, kan uw opslagsysteem langer meegaan dan wanneer u de batterijen had blootgesteld aan de agressieve elementen. Met behulp van de opslag van zonnebatterijen kunt u de overtollige energie behouden die uw zonnepanelen overdag produceren. Het is dus geen wonder dat meer dan 50% van de Amerikaanse bevolking overweegt een batterij toe te voegen aan hun bestaande zonne-batterij-installatie.
Daar heb je het, alles wat je moest weten om te bepalen hoe lang een zonnebatterij zijn lading kan vasthouden. Zoutwaterbatterijen gaan waarschijnlijk langer mee dan loodzuuraccu's, maar gaan waarschijnlijk niet zo lang mee als een lithium-ionbatterij. De garantieperiode wordt bepaald door het merk en model van de zonnebatterij die u koopt, en kan ergens tussen de 10 en 20 jaar liggen, waarvan de meeste zijn ingesteld op 10 jaar vanaf de datum van installatie. Een loodzuurbatterij is meestal de batterij bij uitstek voor off-grid zonne- en opslagsystemen, en is te vinden in zowel overstroomde (vloeibare elektrolyt) als verzegelde AGM-stijlen (Absorbed Glass Mat) -stijlen.
Hoewel beide batterijtypen te vinden zijn in thuissystemen, is Li-ion steeds populairder geworden vanwege de kleinere fysieke grootte, langere levensduur, snellere oplaadtijd en hogere Depth of Discharge (DoD) dan loodzuuraccu's. Een van de belangrijkste en meest fundamentele beslissingen die u kunt nemen over de zonnebatterij die u koopt, is het type zonnebatterij. .