MENU

Door: Claire Dekkers, 28 juli 2016


Hoedemakers gaat elektrisch

“Zo’n acht jaar geleden deed de eerste hybride bedrijfsauto zijn intrede bij Hoedemakers”, zo vertelt Erik Sterks, bedrijfsleider vastgoedonderhoud bij Hoedemakers. Na die eerste hybride volgden er meer en nu rijden er alleen nog plug-in hybrides bij Hoedemakers. En dat is te zien aan het groot aantal laadpalen bij het kantoor van Hoedemakers.

Naast de bekende Outlander zie je bij Hoedemakers ook plug-ins van Audi en Mercedes. Dat bij Hoedemakers gekozen wordt voor duurzame bedrijfsauto’s is een voortvloeisel uit hun duurzaamheidsbeleid. Aan de personenauto’s is nu een volledig elektrische bedrijfswagen toegevoegd, een Nissan e-NV200. Een bedrijfswagen met een in de praktijk bewezen actieradius van 140 km. Deze bedrijfswagen wordt ingezet voor het bezoeken van de bouwprojecten in de regio. “De ervaringen zijn positief, hoewel het in het begin wel wennen was”, zegt Erik Sterks. “Voorheen lette je wekelijks op de tankinhoud, nu doe je dat dagelijks. Bewust rijden helpt je actieradius hoog te houden en regelmatig bijladen waar mogelijk, zorgt ervoor dat we nog niet hebben stil gestaan.”

Erik verwacht dat de elektrische bedrijfsauto een blijvertje is. Elektrisch rijden is comfortabeler en wat niet onbelangrijk is: de kosten zijn beduidend lager dan van een vergelijkbare diesel bestelauto. Op de foto zien we John Oomen, voorman vastgoedonderhoud op zijn ronde langs de projecten.

 

Deelnemers