MENU

Door: Stef Tomesen, 7 juni 2017


Kuijpers gaat voor gezond en energieneutraal

Technisch dienstverlener Kuijpers gaat haar kantoor energieneutraal renoveren. Het moet een gezond, comfortabel en klimaatneutraal kantoor worden. Om dat te bereiken doet het bedrijf als pilot mee met Gebouw vol Energie.

De bedrijfscultuur
Het nieuwe gebouw moet passen bij het bedrijf en haar medewerkers. Het is daarom goed om met medewerkers van Kuijpers te praten over de bedrijfscultuur en de manier van werken  In de eerste sessie lag de nadruk op het ontdekken van de identiteit van het bedrijf. “Iedereen ziet het bedrijf op een andere manier, dit wordt bepaald door je rol in de organisatie” zegt Woud Jansen, procescoach van Kantoor vol Energie. “Je moet daarom medewerkers van verschillende afdelingen in het proces betrekken, zo kom je tot een gebouw waarin iedereen prettig kan werken”.

Een brug tussen kantoor en buitendienst
Tijdens de sessie ging iedereen vanuit zijn eigen rol met het vraagstuk aan de slag. Er kwam naar voren dat er bij Kuijpers open cultuur heerst, met korte lijnen. Het bedrijf geeft haar medewerkers veel vrijheid om zich ontwikkelen. Het nieuwe gebouw moet hieraan bijdragen. Algemeen directeur Aukje Kuypers wil met het nieuwe gebouw een brug slaat tussen het kantoorpersoneel en de mensen in de buitendienst. “Het nieuwe gebouw moet een plek zijn waar iedereen binnen Kuijpers zich thuis voelt.”

Bob Bloemers, adjunct directeur van Kuijpers Exploitatie & Beheer, hoopt dat het nieuwe gebouw een aanzet geeft om meer te gaan bewegen: “Voor mijn werk zit ik veel achter de computer. Het zou geweldig zijn als huisvesting hier verandering in gaat brengen”.

Gebouw vol Energie
Gebouw vol Energie is een project van gemeente ’s-Hertogenbosch en de Bossche Energiecoalitie. In dit project maken vastgoedeigenaren en bedrijven kennis met een nieuwe methode om duurzaam te renoveren. Deze aanpak is erop gericht om zoveel mogelijk waarde uit het gerenoveerde gebouw te halen. In verschillende sessies gaan gebruikers en eigenaar van het gebouw met elkaar aan de slag. Dit gebeurt onder leiding van procescoaches. Het eindresultaat van de sessies is een ambitiedocument met daarin doelen en ambities. Daarmee kan het bedrijf de markt op. En natuurlijk verwachten we vernieuwende ideeën!

Deelnemers