MENU

PENTAPARC

Vastgoedontwikkelaar Certitudo Capital is gestart met de bouw van een energieneutraal kantoor in ’s-Hertogenbosch. Het wordt na de Afvalstoffendienst en het kantoor van Van Mackelenbergh, het derde energieneutrale gebouw in de gemeente.

Waarom energieneutraal?
Certitudo Capital is bezig met verduurzamingsslag bij alle gebouwen die het beheert of bezit. Een investering in duurzaam vastgoed zorgt voor waardevastheid van de gebouwen. Bij de nieuwbouw van het derde kantoorgebouw van PENTAPARC wilde het bedrijf een optimale energieprestatie behalen. Het zal worden opgeleverd met EPC-waarde van 0. De energiebehoefte van de gebouwgebonden installaties is gelijk aan de energieopwekking door het gebouw.

Hoe is het bereikt?
Het gebouw wordt met warmtepompen en een WKO-installatie voorzien van warmte en koude. Op het dak komen PV-panelen die de stroom opwekken. Enkele PV-panelen op omliggende gebouwen zorgen voor extra elektriciteit. Alle ruimten zijn voorzien van LED verlichting en worden gestuurd op basis van de aanwezigheid en lichtintensiteit. In december 2017 zal het gebouw worden opgeleverd.

Meer informatie
Meer informatie over PENTAPARC vindt u hier. Wilt u meer informatie? mail dan naar info@certitudo.com

PENTAPARC
Nog in ontwikkeling – Oplevering in december 2017.

 

  • De Afvalstoffendienst
  • Kantoor van Van Mackelenbergh elektro
  • De Mariënburg: gasloos en op weg naar energieneutraal

Deelnemers