Levensduur van een batterij Zonne-installateur Sunrun zei dat batterijen ergens tussen 5-15 jaar meegaan. Dat betekent dat er waarschijnlijk een vervanging nodig zal zijn tijdens de levensduur van 20-30 jaar van een zonnestelsel. Zonne-accu's voor thuis gaan ergens tussen de 5 en 15 jaar mee. Als u vandaag besluit om een zonnebatterij te installeren, is het vrijwel zeker dat u in de toekomst een vervanging nodig heeft die overeenkomt met de levensduur van 20 tot 30 jaar van uw zonne-energiesysteem, 3.Wanneer u investeert in zonnepanelen voor uw huis, doet u een investering die 20 tot 30 jaar meegaat.
Relatief gezien kan de levensduur van zonnebatterijen tussen de 5 en 15 jaar meegaan. Dit maakt het zeer waarschijnlijk dat u uw batterijen moet vervangen tijdens de levensduur van uw zonne-energiesysteem. Het eerste en meest voor de hand liggende onderdeel van een zonne-energiesysteem zijn de zonnepanelen. Sommige zonnepanelen kunnen langer dan 30 jaar meegaan, maar de meeste panelen zullen naar verwachting tot 25 jaar optimaal presteren.
Veel topfabrikanten van zonnepanelen garanderen hun zonnepanelen 20-25 jaar. Zonnepanelen zijn uiterst efficiënt gedurende hun levensduur en verliezen slechts minder dan 1% van hun efficiëntie per jaar. Batterijen moeten in aanmerking worden genomen bij het meten van de levensduur van een zonnestelsel. Er zijn twee hoofdsoorten chemie die worden gebruikt voor zonne-energiesystemen: loodzuur en lithiumijzerfosfaat.
Loodzuurbatterijen kunnen een veel kortere levensduur verwachten dan lithiumbatterijen. Ongeveer 1500 laadcycli kunnen worden verwacht van een loodzuuraccu en in sommige gevallen 3000 van high-end loodzuuraccu's, ervan uitgaande dat ze correct worden onderhouden. Daarentegen hebben de meeste lithiumbatterijbedrijven een dubbele levensduur dan hun tegenhangers met loodzuur, die vallen in een bereik van 6000-1000 laadcycli. De toepassing waarin batterijen worden gebruikt, bepaalt ook grotendeels hun levensduur.
Zwaar gebruik en continu diep ontladen zullen de levensduur van uw accubank verkorten. Diep ontladen van loodzuuraccu's verkort hun levensduur drastisch omdat de aanbevolen ontladingsdiepte slechts 50% is in vergelijking met lithiumbatterijen bij 80%. De levensduur van zonnebatterijen kan variëren tussen 5 en 15 jaar. Dit is natuurlijk een heel groot bereik, maar je hebt er meer controle over dan je misschien denkt.
De meeste zonnebatterijen die vandaag op de markt zijn, gaan ergens tussen de vijf en 15 jaar mee. Hoewel dat een aanzienlijke hoeveelheid tijd is, moet u ze waarschijnlijk vervangen binnen de levensduur van 25 tot 30+ jaar van uw zonnestelsel. Een manier om ervoor te zorgen dat uw batterijen langer meegaan, is door aandacht te besteden aan de aanbevolen ontladingsdiepte van de fabrikant, of DoD. DoD is het percentage van de opgeslagen energie van de batterij dat u gebruikt.
De capaciteit van uw batterij is bijvoorbeeld 13,5 kWh en u gebruikt 10 kWh van de lading. De afvoerdiepte zou 74% zijn. Over het algemeen zijn loodzuuraccu's gevoeliger voor temperaturen dan lithium-ion. Veel fabrikanten raden aan om loodzuurbatterijen rond de 40° F tot 80° F te houden.
Lithium-ionbatterijen kunnen temperaturen aan die iets lager zijn dan 0° F en zijn vaak in orde als de temperaturen hoog zijn als 140° F. Het is echter nog steeds aan te raden ze op te slaan in een meer gematigde omgeving. Zoutwaterbatterijen presteren het beste bij temperaturen boven ongeveer 23° F en lager dan 104° F, waardoor ze in dit opzicht een lichte voorsprong hebben op loodzuurbatterijen, maar zijn niet zo stevig als lithium-ionbatterijen. Als u de voor- en nadelen van elk type zonnebatterij kent, kunt u weten voor welke toepassingen u ze moet overwegen.
Loodzuuraccu's zijn over het algemeen de goedkoopste van de twee typen en de goedkoopste soort zonnebatterij in het algemeen. Lithium-ionbatterijen zijn de gouden standaard in energieopslagsystemen voor thuis omdat ze lichter, compacter zijn en een langere levensduur en een grotere DoD hebben dan loodzuuraccu's. Met een verwachte levensduur van vijf tot 15 jaar zullen zonnebatterijen waarschijnlijk minstens één keer moeten worden vervangen gedurende de levensduur van 25 of 30 of meer van uw zonnestelsel. Loodzuurbatterijen zijn goedkoper dan lithium-ionbatterijen, maar hebben een lagere levensduur voordat ze de geschatte levensduur bereiken.
In deze blog bekijken we de levensduur van een zonnebatterij en bespreken we de factoren die van invloed zijn op hoe lang uw zonnebatterij meegaat. Gelukkig zijn de meeste zonnebatterijen deep-cycle batterijen, die tot 80% van hun opgeslagen energie kunnen afvoeren voordat ze worden opgeladen. De levensduur van uw zonnebatterij wordt bepaald door het juiste onderhoud, de fabrikant en het product dat u bij u hebt gebruikt. Als u ervoor kiest om nu een zonnebatterij te installeren, moet u deze vrijwel zeker in de toekomst vervangen om de levensduur van 20 tot 30 jaar van uw zonne-energiesysteem bij te houden.
Een ander ding om op te letten bij het kiezen van een zonnebatterij is de garantie die door de fabrikant wordt geboden. Ze bieden een compacte, lichtgewicht oplossing met een grotere ontladingsdiepte en een superieure levensduur van de zonnebatterij. Zonnebatterijen zijn een uitstekende oplossing voor energieopslag in huis, omdat ze u noodstroomback-upsystemen kunnen maken als u zich ooit midden in een stroomstoring bevindt. .