MENU

Door: Stef Tomesen, 17 december 2016


Zakelijk vervoer: met de fiets, trein of elektrische auto?

“Wij hebben bij ons bedrijf acht laadpalen voor elektrische auto’s”, zegt Marc Hoedemakers, gastheer van de themabijeenkomst duurzame mobiliteit van 13 december. Trots vertelt hij over de veranderingen die hij heeft doorgevoerd op het gebied van mobiliteit van zijn personeel. “We hebben zelfs elektrische bedrijfsbusjes, die gebruiken we voor klussen in de buurt.”

De themabijeenkomst was druk bezocht. Veel bedrijven worstelen met het mobiliteitsvraagstuk en waren benieuwd naar de oplossingen van hun collega-bedrijven. Bij bijna elk bedrijf is vervoer per auto gebruikelijk voor de zakelijke ritten. Als we willen verduurzamen, moet dit gaan veranderen. Om deze reden was de centrale vraag: hoe kunnen we er voor zorgen dat ons personeel energiezuiniger gaat reizen?

Niet dwingen, maar aanmoedigen

Door middel van discussies werden de verschillende mogelijkheden op gebied van duurzame mobiliteit besproken. Je kunt je eigen organisatie veranderen, maar ook kun je kijken naar het reisgedrag van je personeel. Velen erkenden de obstakels die mensen weerhouden om te carpoolen of de trein te nemen. “Je moet mensen niet dwingen maar juist aanmoedigen, dan is er van alles mogelijk” werd vooraan in de zaal geroepen. Het Low Car Diet project is één van de initiatieven die mensen kennis laat maken met andere manieren van vervoer. Hier worden collega’s aangespoord om een maand op een alternatieve manier naar het werk te reizen, bijvoorbeeld met de trein of fiets. BEC-deelnemers die hieraan meededen noemden het een groot succes.

De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel. Deelnemers spraken af om in het eerste kwartaal van 2017 een vervolgafspraak te maken over het thema duurzame mobiliteit. Wilt u meer weten of hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met Laur Vissers, 06 – 2164 5058 of laur@businessliaisons.nl

Deelnemers